Google Translate

nlenfrdees

Samen is niet alleen

Geschreven door Clubfood

Beste Justers,

 Normen en Waarden

Vooropgesteld; Ik zou dit gedeelte in de nieuwsflits in een ideale wereld niet hoeven schrijven maar ik zie dat er wel behoefte is aan enige duidelijk over welke normen en waarden wij normaal vinden op Just als staff en menig speler. Het moment kan aan de andere kant niet mooier dan op de Nederlandse dag van de vrijheid, deze donderdag 5 mei.

Wat zijn normen en waarden?

Moeilijk omschreven betekent het het volgende

  • Normen en waarden zijn omgangsvormen en principes volgens welke men publiekelijk en in sociaal verband handelt.

Uitleggen wat dit betekent in makkelijkere bewoordingen kan denk ik beter in een aantal voorbeelden.

  • Stel je hebt weken gespeeld (of je hebt een donatie gedaan) en je hebt eindelijk de rank waarbij je /fly kan. Je zet /fly aan gaat naar de nether en vliegt van nether fortress naar nether fortress en je verzameld alle spawners die je kan vinden en leegt alle kisten die je vind. Uurtje later vertel je iedereen vol trots op de server dat je 150 spawners hebt. Een andere speler, die ook heel erg zijn best gedaan heeft om Iron te worden, heeft eindelijk de minimale 10 obsidian gemined en maakt een nether portal gemaakt en springt er doorheen zo de nether in, en OMG direct in een nether fortres! Vol overgave en enthousiasme vecht hij zich lopend door alle narigheid heen en een uur later is al zijn enthousiasme overgegaan in een leeg verdrietig en boos gevoel. Geen spawner te vinden, geen kist te vinden, 6 verschillende fortresses gezien en een uur lopen naar de getver, zelfs geen nether wart!
  • Stel je hebt weken gespeeld (of je hebt een donatie gedaan) en je hebt eindelijk de rank waarbij je /fly en /god kan. Je springt door de portal; naar de End en sloopt zonder ook maar enig verzet de draak en je enderpearled je fluitend met een salto door de End dimension portal. Hoppa! End cities all around en makkelijk bereikbaar met fly, leeghalen die hap en een uur later is de buit een kleine 32 elytra’s! Voldaan keer je terug naar je home en stopt er 31 in een kist en je gebruikt er 1 die je ook nog eens gratis kan repairen. dit was een goede dag! Een andere speler, die heel erg zijn best gedaan heeft om gold te worden en ondertussen genoeg gear heeft verzameld en enchant om enigzins ongeschonden uit de strijd met de draak te komen springt door de end portal en killed de draak als een volleerd rambo en heeft aan het eind slecht een half hartje over! OEF, that was close! Met een voldaan gevoel enderpearled hij zich zeer vermoeid door de End dimension portal en gaat op zoek naar een end city. Via allerlei endstone bruggetjes tussen de eilanden heeft hij na 2 uur toch zeker 5 end cities gevonden maar helaas heeft hij nu een lege inventory, dat had hij zich toch wel iets anders voorgesteld. Gedesillusioneerd toetst hij /home in, gaat afk en gaat irl naar de keuken om zich wat plezier te gunnen in de vorm van een lekker stuk chocolade……. wat een kl**e server!

Je ziet in deze voorbeelden dat het maar wat belangrijk is om je ook te kunnen verplaatsten in een ander. Aan de ene kant doe je regeltechnisch niks verkeerd, aan de andere kant is het niet heel sociaal om wat je kan zo te gebruiken dat alleen jij er een voordeel uit kan halen. Merendeel van de tijd sta je niet stil bij dit soort zaken en speel je gewoon lekker je spelletje zoals je altijd doet maar ik hoop, en samen met mij de andere staffleden en de overgrote groep medespelers, dat men meer stil zal staan bij de beslissingen die ze nemen. Op die manier kan het alleen maar nog leuker worden op Just samen met alle andere mensen die je daar treft…………. samen, want alleen is maar alleen.

 Server performance

We lopen de laatste tijd tegen wat problemen aan als we het hebben over server performance. Om deze problemen op te lossen worden er allerlei zaken geprobeerd , zoals het terug draaien van het aantal spelers wat maximaal op de server kan, en zoeken we naar nog meer oplossingen. Dit weekend zal er een plugin getest gaan worden die entities zal stacken tot 1. Bijvoorbeeld: er staan nu 145 zombies te stapelen in je xp farm, deze plugin zou er voor moeten zorgen dat de server en jij dit als 1 ziet. De bedoeling is dus dat ze gestacked gaan worden. Jij ziet er 1 maar in werkelijkheid zijn het er gewoon 145.

We zijn ons er dus van bewust dat het op sommige momenten niet lekker draait maar we werken er heel druk aan om dit op te lossen.

 

Winkelcentrum

Leuk om te zien dat iedereen vol overgave zijn of haar eigen shop wil maken in ons winkelcentrum. Na nog niet eens 1 week open en vrij om te bouwen zit vleugel 1 al zo goed als vol en is vleugel 2 ook al geopend. Vergeet in al het enthousiasme je wel te houden aan de vermelde regels. Dit zal voorkomen dat je ineens geconfronteerd wordt met een ontruimde winkel omdat je als winkeleigenaar je niet hebt gehouden aan de regels.

 Parkour wereld

 Misschien dat je dit nog niet wist maar wij hebben ook een games/parkour wereld, helaas is er daar sprake van wat achterstallig onderhoud. Na alle 1.9 perikelen en het in orde maken van alles en nog wat in de survival wereld is het nu de beurt aan deze wereld. Er liggen wat ontwerpen te wachten voor nieuwe parkours en er zijn minigames in de maak, ook zal alles weer up to date worden gemaakt omdat deze wereld in theorie nog helemaal 1.8 is. Neem gerust een kijkje hoe het er voor staat op /warp parkour !

De al aanwezige parkours kan je gewoon spelen en de checkpoints doen gewoon hun werk!

 

Veel speelplezier en tot de volgende keer,

 

Vincent aka Clubfood