Google Translate

nlenfrdees

Archief

missioncompleted

Mission completed

 

Het heeft bijna een week geduurd maar we zijn weer volledig terug en dan ook nog eens 24 uur eerder dan de planning was! Alles servers zijn weer online en zijn ook weer speelbaar!

We hopen je snel weer te zien op vierkant de beste; Just!

chaos

 

Problemen problemen problemen

 

Beste allemaal,

Naar aanleiding van de problematiek wil ik jullie het volgende verhaal vertellen en wat we gaan doen, het achtergrond verhaal hou ik zo kort mogelijk omdat dit eigenlijk geen toegevoegde waarde heeft en nu nog slechts als informatief gezien kan worden;Wij hebben sinds het begin van Just de survival server altijd bij dezelfde host gehad tot op de dag van vandaag, deze server is dankzij de vele donaties die gedaan zijn inmiddels (jammergenoeg) betaald tot en met juni 2020, echter is deze host zeer nalatend en laks als het gaat om klachtenafhandeling en support. Dit zorgt voor enorm veel stress en onbegrip bij spelers, want hoe leg je dit nou uit zonder dat het ongeloofwaardig is? Wij hebben dan ook enige tijd geleden besloten de in de tussentijd andere aangeschafte servers van deze host te verhuizen naar andere hosts als deze de einddatum van de looptijd bereikt hadden. Nu is het wel zo dat we niet geheel overzien hebben dat we, nu we zitten bij verschillende partijen/aanbieders, het feit dat als er 1 "kaart" omvalt eigenlijk het hele huis in elkaar stort omdat we teveel afhankelijk zijn van deze verschillende partijen. Wij hebben dan ook besloten om ons verlies bij deze host te pakken en het heft volledig in eigen hand te gaan nemen en het server achtergrond gebeuren zelf te gaan doen, met de ict kennis die we in huis hebben in het staffteam moet dit geen enkel probleem zijn en dit moet er voor gaan zorgen dat we de huidige problematiek voor kunnen zijn door de eigen monitoring.

Niet in 1 dag geregeld en een hoop werk voor de boeg!

Wij willen in ieder geval dit weekend de Survival, Lobby en Bungee draaiend en speelbaar hebben, dus op de "huidige"map inclusief alles zoals was voor deze ellende op hun nieuwe omgeving en hoe de rest gaat lopen kan ik nog niet zeggen omdat we afhankelijk zijn onze eigen vrije tijd om dit vanaf letterlijk nul op te zetten.

Voor nu is het geduld en tot zondag?!?


Groet, Vincent

we zijn los

Here we go!

 

 

We zijn zoals je misschien al gezien hebt sinds afgelopen zaterdag eindelijk over op 1.13 en draaien dus inmiddels al een week op volle toeren. Zoals je misschien ook gemerkt hebt zijn er veel nieuwe zaken waar je zonder twijfel even aan moet wennen zoals nieuwe commands die oude commands vervangen en plugins die je nog niet eerder gezien hebt bij ons. Helaas is het ook zo dat we nog niet vlekkeloos draaien en we nog niet alle gewenste plugins in ons bezit hebben en dat er dus zaken zijn die je in het verleden wel kon en nu ineens (nog) niet. 

In het geval dat nog niet alles vlekkeloos draait vragen wij jou wel om zaken waarvan je denkt dat het niet klopt te melden op ons forum zodat we deze 1 voor 1 op te kunnen beantwoorden en/of op te lossen, dit melden van zaken doe je hier:

Melden bugs/verbeteringen

Door dit melden help je je jezelf en Just om nog beter te worden dan we eigenlijk al zijn (kuch kuch).

Bugs en verbeteringen die ingame in de chat gemeld worden zullen niet in behandeling genomen worden en zelfs worden genegeerd, reden hier voor is dat we op het moment dat het in chat tegen ons gezegd wordt wij eigenlijk niet direct een oplossing voor handen hebben en niet de tijd hebben om direct te kijken omdat we op de achtergrond met zaken bezig zijn of ook eens zelf willen genieten van 1.13. Door het melden op het forum verzeker je je dus ook eigenlijk van een zeker en professioneel antwoord en/of oplossing.

 

Voor nu wens ik een ieder ongelooflijk veel speelplezier op Just in 1.13 en bijna al weer in 1.13.1 (update zal nagenoeg probleemloos zijn) en tot een volgend bericht!

 

Karcocha aka Vincent

de basis staat

De Kerstboom Staat!

Bericht update: 14/08/2018 18:58

Nee het is nog geen kerst, en nee de kerstman is ook nog niet in het land maar op deze manier hebben we een mooie vergelijking die iedereen kan begrijpen als we het over de voortgang van de overgang naar 1.13 hebben. Zoals we er nu voorstaan staat de basis (de kale kerstboom wink ) als een huis en kunnen we vanuit daar verder gaan bouwen ( het versieren van de kerstboom wink). Nu de basis er is willen we ook zo snel mogelijk over op 1.13 met de Survival, VIP en Creative server. Dit gaat aankomend weekend, het weekend van 18/19 augustus, gebeuren. Zoals je kan lezen zijn we bij lange na nog niet compleet en zijn dus niet alle mogelijkheden al beschikbaar die bij je rank horen maar je kan er van uitgaan dat we ons uiterste best doen om dat zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen naast alle nieuwe zaken die nu al meedraaien en de zaken die we nog gaan testen. Hieronder kan je een overzicht vinden van de nieuwe zaken die nu meedraaien en de oude bekende die wel al beschikbaar zijn. Op het forum zal dit overzicht te zijner tijd verder uitgewerkt te vinden zijn met alle info die daarbij hoort zoals vanaf welke rank je iets kan. Hieronder vind je ook ons draaiboek voor het overgangs weekend. Hou in dit weekend naast de zaken die vermeld staan in ons draaiboek ook rekening met onvoorziene omstandigheden en zelfs de mogelijkheid dat je helemaal niet kan spelen bij ons. Ik wil je als laatste namens ons allemaal veel speelplezier wensen in 1.13 en bedanken voor het geduld dat we allemaal moesten hebben voor het wachten op 1.13 en natuurlijk jouw vertrouwen in ons!

 

Draaiboek/Agenda

-- 10/08 tot en met 17/08 17:59 --

Er zullen nog steeds zaken getest, toegevoegd of verwijdert worden, zowel oud als nieuw, op de VIP server. Jij bent deze week nog even ons proefkonijn! Laat wel weten als je nog zaken vind die volgens jou niet kunnen kloppen en meld deze op ons forum.

-- 17/08 18:00 --

De Survival, VIP, Creative en Games server (zijn de namen die ze op dit moment ook hebben hoe verwaarend dat atm ook is) zullen 1 voor 1 sluiten voor het weekend. Er zal van alles uitgewisseld worden op de achtergrond om alles weer werkend te krijgen, ook zal onze nieuwe survival spawn op zijn plaats gezet worden in onze nieuwe Survival wereld.

-- 18/08 18:00 --

Dit is het tijdstip waarop naar verwachting de Survival wereld zal openen, dit is een richttijd en dus geen zekerheid. De uiteindelijke tijd kan eerder maar ook later zijn.

-- 19/08 18:00 --

Dit is het tijdstip waarop naar verwachting de VIP, Creative en Games server weer open zullen zijn, dit is een richttijd en dus geen zekerheid. De uiteindelijke tijd kan eerder maar ook later zijn.

-- De weken na 19/08 --

-De pretpark server zal verhuisd worden naar een andere (sterkere) server, ook zal gekeken worden voor eventuele openstelling.

-We hopen snel te beschikken over de nieuwe versie van SkyBlock en AcidIsland, tot deze er zijn zal de eiland server nog 1.12.2 blijven, en zal je dus met een 1.12.2 cliënt moeten joinen als je hier wilt spelen.

-Wij versieren de kerstboom beetje bij beetje.

 

Wat kan nu al en straks ook?

-OUD-

CMI (Essentials vervanger)

Zoals gezegd staat de basis dus men kan gewoon zijn homes zetten, fly gebruiken, god mode gebruiken etc. Zolang het de basis commands betreft kan ieder zijn commands uitvoeren horende bij zijn of haar rank.

RandomTeleport nu vanuit CMI

Met de command /wild of /rtp kan je straks maximaal 5 keer random teleporteren in de Survival wereld.

SilkSpawners nu vanuit CMI

Het minen en plaatsen van spawners kan straks gewoon weer, het veranderen zal straks via spawneggs gaan uit de spawn shop. Dit zal pas kunnen als de shop plugin ook 1.13 is.

Ultimate Votes

Het is mogelijk om te voten en vote rewards te claimen.

De vote rewards bestaan uit Food, ingame geld, kans op diamond, kans op mcMMO tokens en kans op een Heart of the sea. De genoemde kansen variëren van 1 op 6 tot 1 op 250.

GriefPrevention

Er kunnen claims gezet worden maar oude claimblocks aantallen komen pas beschikbaar in de nieuwe Survival. De aantallen die je nu te zien krijgt op de test server zijn niet bindend. Benieuwd naar je saldo? Join dan i met 1.12.2 de oude survival server.

Headsinventory

Het is weer mogelijk om decoratieve blocks te gebruiken! Deze optie blijft beschikbaar vanaf de rank Fanatic.

mcMMO

Zonder mcMMO geen Just......... de xp aantallen in de VIP server zijn al gekoppeld aan je oude survival aantallen. Door te testen speel je dus al met je oorspronkelijke mcMMO xp.

WorldBorder

De wereld is wederom niet oneindig.............. de mogelijkheden daarentegen innocent

BossShopPro

/menu is er nog steeds en breiden wij vanaf nu steeds verder uit

IDisguise

Nog niet helemaal bug vrij maar is bruikbaar

Dynmap

nog niet helemaal bug vrij maar wel bruikbaar.
de nieuwe en hernoemde blokken worden nog niet herkend dus die worden als een zwart block weergegeven.

 

-OUD maar niet gelijk interessant voor jou als speler-

Coreprotect

Citizens

Clearlag (wordt nog besloten of we met deze doorgaan of niet)

JustRank

JustEssentials

Luckperms

TotleApi

Protocollib

WorldEdit

WorldGuard

Vault

Arconix

MultiChatBridge

BannerBoard

 

Wat de nieuwe zaken betreft zal zoals vermeld te zijner tijd meer info kunnen vinden op ons forum en rank mogelijkheden pagina. Nu kan je eventueel via de gegeven link de pagina van de developer bekijken voor eventueel meer info.

 

 

-NIEUW-

ZHorse

info link

Vanaf rank Coal zijn er mogelijkheden.

 

TreasureHunt

info link

Vanaf rank Coal zijn er mogelijkheden.

Zie /menu en kits voor de treasure hunt kit.

 

PetBlocks

info link

Vanaf rank Fanatic + zijn er mogelijkheden.

 

-KOMT LATER-

 

SilkSpawners

Zie CMI

BuyCraft

BottledXp

RandomTeleport

Zie CMI

Shop

Vanish

 

-ZIEN WE NOOIT MEER TERUG-

EggCatcher  (afscheid stond al gepland ivm functionaliteit en mogelijkheden)

NeoPaintingSwitch (mogelijkheid zit in CMI)

SimpleSit (mogelijkheid zit in CMI)

 

Ik zal ongetwijfeld nog zaken vergeten zijn en als je er 1 ontdekt pm me dan via de site of laat een bericht achter op ons forum zodat ik deze, als gewenst, toe kan voegen. Voor nu vraag ik iedereen rustig te blijven en niet in de stress te schieten (het is tenslotte bijna zo ver! tongue-out)

Voor nu een goede week gewenst en tot de volgende nieuwsflash!

 

Groet Karcocha aka Vincent

1.13 testfase

1.13 TEST fase

Wij zijn zeer verheugd jou mede te delen dat we over zijn op 1.13................... althans een soort van. Op dit moment zijn wij aan het testen met 1.13 en hoe kan je alles beter testen dan door dat samen met jou te doen!?! Als je onze server joined met een 1.13 cliënt kom je automatisch op de juiste server terecht. Er is plaats voor maximaal 10 testers (exclusief staff) in 1 keer.

OP DEZE SERVER GELDEN OOK GEWOON ONZE REGELS

Dit testen gebeurt in een tijdelijke wereld omdat we de definitieve wereld waarin wij al het 1 en ander klaar hebben staan niet bloot willen stellen aan eventuele crashes met ernstige gevolgen. Ook hebben wij nog niet alle plugins draaien die we zouden willen en dus zijn nog niet alle commands beschikbaar die bij je rank horen. Houd aub rekening met ongemelde en onvoorziene crashes en herstarts omdat wij op de achtergrond druk bezig zijn met van alles en nog wat en uiteraard wil de server ook nog wel eens zijn eigen leven leiden in dit soort fases. Wij willen je vragen om aan de hand van onderstaande lijst van draaiende plugins jouw gevonden bugs en eventuele fouten te melden op het forum onder het juiste onderwerp en die vind je hier:

1.13 bug/fout meldings forum

 

ArmorStandEditor

Er komt een vervangende plugin.

BossShopPro

Alle functies werken naar behoren naar ons weten.

CoreProtect

Alle functies werken naar behoren naar ons weten.

EggCatcher

Deze plugin gaat weg wegens functionaliteiten van andere plugins aangaande spawners veranderen en de mogelijkheid om mob eieren kopen in shop.

Essentials

Er komt een vervangende plugin.

GriefPrevention

Werkend maar met enkele bugs.

mcMMO

Werkend maar met enkele bugs

neoPaintingSwitch

Er komt een vervangende plugin.

JustRank

Alle functies werken naar behoren naar ons weten.

ZHorse

Plugin wordt getest door staff, komt binnenkort beschikbaar als deze bevalt.

CMI

Plugin wordt getest door staff, komt binnenkort beschikbaar als deze bevalt.

Jobs Reborn

Plugin wordt getest door staff, komt binnenkort beschikbaar als deze bevalt.

EpicSpawners

Plugin wordt getest door staff, komt binnenkort beschikbaar als deze bevalt.

 

Plugins hier niet genoemd maar wel gebruikt door spelers draaien dus (nog) niet mee, laat dus ook geen bug reports achter die betrekking hebben op deze ontbrekende plugins. Mocht je niet helemaal weten wat een plugin doet dan raden wij je aan deze te googlen als je inhoudelijk zou willen testen. In deze lijst staan ook de plugins die niet direct met normale spelers te maken hebben niet vermeld, deze worden getest op de achtergrond door het staff team.

 

Veel test plezier gewenst en nogmaals; meld je problemen op het forum, hoe eerder wij zaken weten hoer eerder deze opgelost kunnen zijn en we volledig naar 1.13 kunnen overgaan.

 

Groet

Karcocha

aka

Vincent